VORES HISTORIE

HISTORIEN


I Burundi begyndte den moderne skolegang med koloniseringen og indtil 1980'erne var enhver uddannelse adgangsgivende til et godt job i den offentlige sektor. Som vi alle ved, så verdenen ændret sig markant siden den gang. Men i Burundi går de unge stadig med samme mål, selvom om regeringen ikke længere har jobs til dem.


Der er altså igen reel formål med deres skolegang, de går i skole uden helt at vide, hvad de vil og skoledannelse er desværre ikke fremtidsrettet.


Det var disse vilkåre der gjorde at ægteparret Grace og Anselme, tilbage i 2010, begyndte at bruge deres ferier dernede på at motivere unge mennesker dernede at de har mange muligheder og talenter, som de kan udnytte og udvikle.


Efterhånden blev træningscentret kendt, og der kom unge med forskellig baggrunde. De efterfølgende politiske kriser, de ud til at vælte oven i hinanden, satte ikke en stopper for deres helhjhertet indsats

– de fortsatte i det omfang de kunne råde over.


Da Danmark blev ramt af den økonomiske krise, mistede de vores job, og midlerne til fortsat at hjælpe forsvandt.


En forårsaften, tilbage i marts 2020, organiseret ægteparret Anselme og Grace et arrangement med afrikansk tema, hvor de inviteret lokalsamfundet til en aftenarrangement med god mad og hygge. Her holdt de fordrag om deres arbejde og deres brændende ønske om at ændre ungdomsmentaliteten i Burundi.


Der kom mange positive og særdeles opmuntrende kommentar fra de tilstedeværende, der udtrykte megen intresse og et ønske at støtte dem i at fortsætte det gode arbejde.


Sådan blev foreningen La CandelaGlædens Lys til